Dit zeggen mijn klanten

"Klaar paste precies de goede strategie toe" Cecile, Facility Manager

Ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt bij Klaar. Ik klopte bij Klaar aan in een periode waarin ik me vervreemd voelde van mezelf. Niet wetend of het vak dat ik had gekozen de juiste was, of ik hier wel gelukkig van werd en bovenal had ik veel vraagtekens over de toekomst. Ik zat vast in structuren en denkwijzen die ik mezelf over de jaren heen had aangeleerd. 

 


Mijn hoofd was gevuld met de gedachte dat ik een baan moest hebben die voldeed aan andermans verwachtingen. Klaar heeft het vermogen om door die buitenste laag heen te prikken. Klaar liet mij ontdekken wie ik van binnen ben en wat ik zelf écht wil, ongeacht wat andere mensen hierover zeggen of denken. Ze paste een strategie toe die perfect op mijn denkwijze aansloot. Samen legden we gedurende het traject een puzzel. We zochten naar de hoekstukjes (kernwaarden), de zijkanten (mijn eigenschappen in het werk) en gingen daarna de puzzelstukjes clusteren. Deze aanpak zorgde bij mij voor helderheid en het maakte voor mij duidelijk welk pad ik wilde bewandelen. 

 

Het mooie aan Klaar is dat zij je niet in een bepaalde richting duwt, maar ze geeft je exact die handvatten die je nodig hebt om zelf je richting te bepalen. Klaar heeft er altijd vertrouwen in gehad dat ik wel wist wat ik wilde, ook al geloofde ik hier zelf niet in. Door haar vertrouwen heb ik de sleutel in mijzelf kunnen vinden die mij naar succes leidde. Na een aantal gesprekken heeft dit mij gebracht tot het punt waar ik nu ben; de start van mijn eigen onderneming!

 

Lees meer...

"Klaar voelde haarfijn aan hoe ik het best geholpen kon worden" Theo, Agile Tester

Eind 2015 heb ik contact opgenomen met Klaar omdat ik behoefte had aan een loopbaancoach. Ik voelde mij al langere tijd niet gelukkig in mijn werk en functioneerde ook niet goed (mede door privé omstandigheden). Eigenlijk wist ik diep in mijn hart wel wat ik wilde, maar stappen daarin zetten lukte niet. Klaar heeft mij geholpen om voor mijzelf duidelijk te krijgen wat ik nu eigenlijk precies wilde en ook om te accepteren dat het zo niet langer kon. Zij voelde haarfijn aan hoe ik het beste geholpen kon worden. 


Zij voelde bijv. goed aan dat ik bij belangrijke onderwerpen soms tijd nodig heb om het te laten bezinken. Stiltes tijdens een gesprek kunnen soms heel verhelderend werken. Aan de andere kant heeft zij mij ook geholpen om beslissingen te maken. Wat je nu doet is niets voor jou, dus laat het los. Denk na wat je wel wilt doen en ga daar dan voor. Probeer dus niet op twee wallen tegelijk te lopen, maar kies één wal. Anders kun je in het water vallen.

 

De beslissing nemen dat ik het oude los moest laten en het niet als een soort vangnet moest zien, heeft mij erg geholpen. Klaar heeft mij ook goed geholpen met praktische tips over solliciteren en LinkedIn. Daar zag ik erg tegenop en zij heeft geholpen het behapbaar te maken. Ook bracht zij mij met iemand in contact om meer informatie te kunnen krijgen over het soort werk dat ik wilde gaan doen.

 

Het hele proces heeft mij geholpen om in te zien dat het voor mij eigenlijk tijd was om ........  te verlaten.  Ik heb na zes maanden een leuke baan gevonden buiten ......., en ook op korte afstand van mijn huis. Samengevat vind ik Klaar iemand die voelsprieten heeft waarmee zij precies aanvoelt wanneer iemand afgeremd moet  worden  of juist aangespoord, of even de tijd gegeven moet worden om erover na te denken. Alle aspecten daarvan zijn bij mij aan bod gekomen. Ik ben zeer tevreden over hoe het traject is verlopen en zou een volgende keer mocht ik weer in eenzelfde situatie komen te staan, niet aarzelen om haar weer te vragen mij te begeleiden.

 

Lees meer...

"Klaar heeft me geleerd op mezelf te vertrouwen" Alice, Veranderkundige

Ik denk nog regelmatig terug aan mijn sessies met Klaar. Meestal gebeurt dit als ik iets bijzonders of ingrijpends heb ervaren. Dan denk ik terug aan de mooie, intensieve en soms ook emotionele gesprekken. Aan haar diepgaande vragen en wijze woorden. Onze gesprekken vormden zich altijd organisch, waardoor het perfect aansloot bij waar ik op dat moment stond en behoefte aan had. En Klaar liet me in iedere sessie duidelijk voelen, dat ik oké was zoals ik was. Dat vond ik, net als haar openheid, heel prettig. Al met al heeft Klaar me geleerd om op mezelf te vertrouwen en in mezelf te geloven. Dankzij haar heb ik nu het lef  om door te pakken op mijn verlangens in plaats van me te laten leiden door mijn angsten.

 

Suzanne, Communicatieadviseur

Ik heb Klaar als coach ingeschakeld toen ik advies wilde over mijn ontwikkeling in mijn vak in combinatie met mijn werk-privé-balans. Echt, warm, en rust: dat zijn begrippen waar ik bij haar aan denk. In haar praktijkruimte ben je even helemaal in een andere wereld. Na onze afspraken had ik voldoende stof tot nadenken, maar altijd met hernieuwde energie. Klaar is niet bang zichzelf te laten zien in de coachgesprekken en weet daardoor in korte tijd de kern van het probleem te raken. Ze liet me af en toe hard werken. Het resultaat: ik heb meer inzicht in en acceptatie van mijn valkuilen en heb duidelijkere persoonlijke doelen vastgesteld. Ik beveel Klaar van harte aan als je meer licht wilt werpen op je carrièrepad en de manier waarop je deze weg wilt bewandelen.  

"Klaar is in staat om op een natuurlijke manier orde aan te brengen" Rob, Verzekeringsspecialist

Heel soms heb ik een klik met iemand direct nadat ik deze persoon voor het eerst live heb ontmoet, voor het eerst telefonisch mee gesproken of na ontvangt van een eerste mail. Ik kan niet verklaren waarom dit zo is. Voor mij belangrijker, het was zo.

 

De eerste drempel was hiermee weggenomen. Want spannend is het zeker, het eerste moment met een coach. Iemand die gedurende een traject met jou aan de slag gaat. Die jou een spiegel gaat voorhouden, die jou laat inzien dat het ook anders kan, die jou situaties van meerdere kanten laat zien, die jou laat ervaren wat jouw gedrag aan impact heeft op een ander. Althans, dit had ik voor ogen voordat ik met Klaar als coach in zee ging. 


En achteraf kan ik zeggen dat het allemaal aan de orde is gekomen. Want als de eerste drempel weg is komen er nog wel meer. Klaar is in staat om deze op een natuurlijke manier aan de orde te brengen en ook weg te nemen. Ik heb haar als coach als prettig, rustig en in- en meelevend, maar zeker ook als concreet en to the point ervaren. Deze combinatie werkte voor mij heel goed. Ze heeft continue oog voor haar cliënt en speelt in op de behoeften.

 

In een hectische periode in een snel veranderde werkomgeving had ik het nodig om de peilstok erin te steken met als doel: waar sta ik in deze dynamische wereld? Wat doet dit met mij? En hoe ga ik hiermee om? Ik bleef maar rennen en vliegen, terwijl ik ook behoefte had om af en toe stil te staan. Maar hoe doe je dat? 

 

 

Nadat ik de eerste sessie erop had zitten was ik bekaf. Letterlijk duurde deze 1,5 uur, maar ik heb geloof ik voor 3 uur gepraat. En Klaar bleef rustig en stelde vragen. Na deze sessie wist ik het zeker, ik kom hier sterker uit, uiteindelijk. Het sterke vind ik dat Klaar mij zelf liet nadenken over een oplossing voor de problemen die ik ervaarde. Naarmate ik meer sessies had kreeg ik weer grip op mijn eigen functioneren. Ik had zelf weer de regie in handen. En ik schrijf dit bijna een half jaar na de laatste sessie en het gaat nog steeds goed.

 

Lees meer...

Laura, Psychologe

Ik geef het eerlijk toe. Ik kan nogal koppig en pessimistisch zijn. Ik besef daarom nu pas hoe hard ik de hulp van Klaar nodig had. Ik vertel je graag over mijn ervaring.

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij een klantenservice 
In 2013 behaalde ik mijn master diploma in onderwijs- en ontwikkelingspsychologie. Na een half jaar solliciteren zonder resultaat had ik de moed opgegeven. Ik ben gaan werken bij de klantenservice van een zorgverzekering. Het werk was niet vervelend en ik kreeg zelfs een vast contract.

Het werk bij de klantenservice begon me na 2 jaar erg te frustreren.
Het was tijd voor iets anders. 


Doorstromen binnen het bedrijf waar ik voor werkte vond ik het meest verstandig. Ik had namelijk de zekerheid van een vast contract en ik was nogal pessimistisch over mijn andere opties. Ik wilde weten welk type werk bij mij zou passen en hoe ik daar kon komen. Ik kreeg van mijn werkgever een akkoord voor het volgen van loopbaancoaching. 
Klaar maakt wat los!
Klaar had al snel door dat mijn ‘verstandige keuze’ alleen voortkwam uit een overweging van feiten en onzekerheden. Ik stond niet stil bij wat ik graag wilde. Ik erkende niet wat ik voelde. Klaar bracht mij weer in contact met mijn gevoel en mijn ambitie. We ontdekten samen mijn talenten en welke banen daarbij passen. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en ze gaf me meer zelfvertrouwen. Ze wilde mij echt zien slagen!
Ik raakte overspannen
Ik had niet door hoeveel last ik had van stress en frustratie tot ik niet meer kon denken. Klaar wist naadloos over te schakelen. ‘Eerst zorgen we ervoor dat je jouw energie weer terug krijgt’. Ze leefde zichtbaar met mij mee en ik voelde me begrepen. Klaar hielp mij een plan te overleggen met mijn werkgever. Langzaam maar zeker kreeg ik mijn energie weer terug.
Klaar wist haar coaching goed op mij persoonlijk aan te passen
Ik houd van orde en structuur. Ik weet graag wat me te wachten staat. We planden daarom, heel concreet, met behulp van een tijdlijn hoe ik mijn doel kon bereiken. Daarnaast bood Klaar mij creatieve en behulpzame uitdagingen. Ik leerde denken in mogelijkheden en durf nu meer te ondernemen.
Ik kijk weer met enthousiasme naar de toekomst
Klaar heeft mij weer in beweging gekregen. Ik weet wat ik wil en hoe ik daar ga komen. Ik ben weg bij de klantenservice en start in september met de deeltijd opleiding PABO! Zonder de hulp van Klaar had ik deze beslissingen niet kunnen maken. Ik voel me opgelucht en enthousiast over de nieuwe richting in mijn leven! 

Lees meer...

Cees, Accountmanager

Al enige tijd had ik het gevoel te werken in een organisatie die niet langer bij me paste
De ontwikkelingen bij mijn werkgever en in de sector gaven mij het gevoel dat ik niet meer tot mijn recht kwam. Dit kreeg steeds meer impact op mijzelf. En niet in positieve zin. Dan kom je op het punt waarbij een aantal vragen steeds prominenter wordt. Vragen als: wat nu en wat dan? Vervolgens ben ik in contact gekomen met Klaar als loopbaancoach. Een heel concrete vraag rondom mijn loopbaanontwikkeling had ik niet, maar ik wist wel dat er iets moest veranderen
Ik wilde een andere baan. Een baan die mij weer voldoening en energie geeft. Klaar heeft mij op verschillende manieren geholpen. Het startte natuurlijk met een luisterend oor en iemand die, vanuit haar expertise, ervaring en kennis, vragen stelt die je helpen. Helpen bij het bedenken van wat je wilt, wat je drijft, wat je belangrijk vindt en wat je kunt. 
Met Klaar heb ik verschillende bijeenkomsten gehad. Daarin kon ik aangeven in wat voor situatie ik me op dat moment bevond en welke ontwikkelingen zich voordeden. Op basis daarvan, tezamen met een aantal oefeningen, werd gedurende het traject duidelijk wat voor mij belangrijk is in een baan. En wat voor soort werkgever mij aanspreekt. 
Het was in mijn geval geen traject waarbij iedere stap automatisch na de andere volgde. Maar een traject met vallen en opstaan. Ik moest het zelf doen. Ik moest zelf mijn vragen beantwoorden. Hoe fijn als iemand je daarbij helpt door te luisteren, door positief-kritische vragen te stellen, door zonder vooroordeel je ruimte  te bieden om te zijn! Hoe fijn ook als iemand je tips geeft waar je wat aan hebt, je stimuleert om bepaalde zaken te doen of te bespreken. Hoe fijn als iemand met je meedenkt. 
Uiteindelijk wist ik met ondersteuning van Klaar wat ik belangrijk vond bij een werkgever en in een baan

Duidelijk is geworden bij wat voor bedrijf ík wil werken en wat voor werkzaamheden ík in ieder geval in een nieuwe functie wil uitvoeren. Als dat plaatje meer helder wordt, komt er ook een focus. Dan kun je vacatures beter beoordelen en netwerkgesprekken gerichter voeren. 

 Wat ik heel fijn vind aan Klaar is haar interesse in jou als mens

Daarnaast is Klaar open en betrokken. Net voor die sollicitatie ontvang je van Klaar nog een appje of een mailbericht: ‘succes’.  Of kort erna: ‘hoe is het gegaan?’.  Dat kan ook bij een volgende afspraak. Maar Klaar wacht daar niet op. Die betrokkenheid en het gevoel altijd even te kunnen sparren, springen er voor mij bij Klaar enorm uit. Daarnaast beweegt zij mee met je vraag. Ik kwam niet met een concrete vraag en had tijd nodig. Die gaf ze mij, terwijl ze (denk ik achteraf gezien) zelf wel op hoofdlijnen een plan heeft over het traject. Ik kan me voorstellen dat bij meer concrete loopbaanvragen Klaar daar direct op inspeelt. Maar ook niet schroomt om kritisch te zijn en te zeggen: ‘je vraag is duidelijk, maar is het echt wat je wilt?”. 
De coaching door Klaar heeft mij zeker geholpen een nieuwe baan te vinden in een geheel andere sector
Klaar kwam niet met vacatures aan. Maar met behulp van haar begeleiding weet ik wat ik belangrijk vind aan een nieuwe werkgever en in een nieuwe baan.  In feite kon ik aan de hand daarvan toetsen of die nieuwe baan echt bij mij past. En dat doet het! Het feit dat ik daarvoor bepaalde zekerheden heb losgelaten voelt niet als een bezwaar. Integendeel. Ik zie het als een investering in de toekomst en als een manier om weer energie te krijgen. Dat was wat ik zocht.

Lees meer...

Daan, Relatiebeheerder

Ik begon aan het loopbaantraject met een heel open blik. Ik had mezelf voorgenomen geen dingen bij voorbaat al weg te strepen. Het moest een vergaarbak worden van puzzelstukjes waarbij steeds meer het plaatje van de puzzel zichtbaar zou worden. In de eerste sessie mocht ik eerst mijn frustraties van mij af praten en schrijven. Dit werkte voor mij heel bevrijdend, omdat ik daardoor die emoties los kon laten en met een schone lei aan dit avontuur kon beginnen. En een avontuur dat werd het. Het insights model heeft mij enorm geholpen om meer inzicht in mezelf te krijgen. 


Waarom ben ik zo? Waarom reageer ik in bepaalde situaties op die manier? Wat past er goed bij mij en wat absoluut niet? De kantstukjes van de puzzel waren gelegd. Ik blijf het bijzonder vinden dat met een aantal begrippen men een heel persoonlijk rapport over je kan schrijven. Vanuit deze kennis zijn we verder gegaan met onderzoeken. De vergaarbak werd voller en voller en het voelde goed om op deze manier er mee bezig te zijn. Het gaf me houvast en zelfvertrouwen dat dit zou gaan lukken. En daar was ik aan toe, want zoals ik het zelf omschreef: de pijlen had ik al wel op het bord gegooid, maar nog niet in de roos. Daar werd het nu tijd voor. Mikken op die roos en er vol voor gaan. Ik voelde mezelf ook steeds meer bevrijd en kreeg weer plezier in de dingen waar ik mee bezig was. De kantstukjes werden langzaam opgevuld met de rest van de puzzel. Er bleven een aantal specifieke begrippen van studies en beroepen over waar ik een goed gevoel bij had. Dit model van stap voor stap toewerken naar een finale werkte bij mij ontzettend goed. Nergens had ik een moment dat het te snel of te langzaam ging. Gewoon precies goed op de juiste snelheid je koers varen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik mij op een ding gaan focussen. Het laatste puzzelstukje had ik in mijn hand. Het werkveldonderzoek gaf bij mij de doorslag. Ik heb geleerd dat ik iemand van de praktijk ben. Ik moet ervaren om te weten of ik iets leuk vind of niet. Laat mij maar bezig zijn en dingen doen, abstractie staat ver van mij af. Duidelijkheid heb ik nodig. En die kreeg ik. Ik ben er van overtuigd geraakt dat ik nu iets ga doen waar ik voor de volle honderd procent achter sta. En waar ik enorm veel zin in heb. Het laatste puzzelstukje is gelegd. En ondanks dat ik hierin zelf een groot aandeel heb gehad, had ik het nooit kunnen bereiken zonder mijn loopbaancoach Klaar. Zij was voor mij de juiste persoon op het juiste moment. Vanaf het eerste moment voelde het goed en vertrouwd. De rust die ze uitstraalt, het vertrouwen dat ze geeft. De vrijheid die je krijgt om je eigen weg uit te stippelen, maar tegelijkertijd op tijd worden bijgestuurd waar nodig. Een geweldig persoon. Ik kan iedereen die last heeft van een verstoord kompas of even behoefte heeft aan steun en begeleiding deze loopbaancoach aanbevelen. Klaar ik dank je voor al je begrip, steun, het luisteren, bijsturen, motiveren en vertrouwen geven. Het was geweldig!

Lees meer...

Leo, Expert Online Identiteit

"Ik heb de coaching van Klaar als bijzonder positief ervaren. In een 

periode waarin zakelijk de grond onder mijn voeten verdwenen was, heeft 

Klaar mij weer goed stevig op een vaste bodem gezet. Zij heeft de 

vaardigheid om snel een grondige analyse te maken, de durf om die op de juiste manier te verwoorden en de kracht om de ander in de juiste richting te draaien en een zetje te geven. Voor mij de juiste benadering op het juiste moment. Klaar, heel erg bedankt!"

Irene, Strategisch Marketeer

“Klaar helpt denkpatronen te doorbreken op een warme maar zeker niet softe manier. 
Het heeft mij geholpen mijn eigen keuzes te maken en de kracht te vinden om een nieuwe weg in te slaan in mijn loopbaan.”

"Haar aanpak is rustig en gedegen" Marieke, Senior Marketing & Communicatie

Klaar heeft een enorm waardevolle bijdrage geleverd in het (terug)vinden van mijn kracht, ik weet (weer) wie ik ben, wat ik goed kan en waar ik voor sta. Ik durf te stellen dat me dat zonder Klaar niet was gelukt. Ze heeft me met ogenschijnlijk simpele handvatten geholpen effectiever te worden in mijn werk en met het bespreken van de juiste thema´s geholpen om mijn kracht terug te vinden. 

Haar aanpak is rustig en gedegen. Ze heeft kennis van zaken, maar vooral een heel groot inlevend vermogen waardoor ze feilloos aanvoelt welke aanpak bij jou werkt.